Je H:\ drive van school benaderen vanaf thuis en andere tips.

© Harry Broeders.

Deze pagina is bestemd voor studenten van de Haagse Hogeschool - Academie voor Technology, Innovation & Society Delft. Op deze pagina maak ik "reclame" voor enkele software tools waar ik gemak van heb.

H:\ drive van school benaderen vanaf thuis.

Je kunt de files op je H:\ drive benaderen via een web interface: https://myfiles.hhs.nl. Zelf werk ik liever via het Applicatieportaal: https://apps.hhs.nl/vpn/index.html.

USB stick synchroniseren.

Om de data op je USB stick te synchroniseren met je H:\ drive is een prachtig gratis programma beschikbaar: http://www.2brightsparks.com/assets/software/SyncBack_NI_NL.zip. Dit programma vergelijkt de files op de H:\ drive met files op je USB stick. Je kan zelf aangeven welke directories je wilt vergelijken en wat er moet gebeuren als er verschillen zijn. Dit programma heeft geen installatie procedure. Gewoon de zip file uitpakken op je H:\ drive en synchroniseren maar.

Ctrl+X, ... Ctrl+X, Grrrrrrr!$%#! nu ben ik die eerste clip kwijt...

Ken je dit probleem? Dan is ArsClip een goede oplossing, zie http://www.joejoesoft.com/vcms/97/. Dit programma kun je gewoon op school gebruiken (vanaf je H:\ schijf). Zet een koppeling in de map Startup van de Start knop en hij start automatisch als je inlogt.

Hex editor

Als je precies wilt weten wat er in een bestand staat: http://www.chmaas.handshake.de/delphi/freeware/xvi32/xvi32.htm.

Bestanden vergelijken en/of samenvoegen

Directories, tekstfiles of programmafiles vergelijken en/of samenvoegen gaat geweldig eenvoudig met: http://winmerge.org/. Op school gebruik ik (vanwege ruimtegebrek op H:\): windiff en runwindiff.

Welke dll's gebruikt deze applicatie?

Deze vraag kun je eenvoudig beantwoorden met: http://www.dependencywalker.com/.